KailArtha Import 

Ontleent haar naam aan Mount Kailash in Tibet die beschouwt wordt als de heilige berg voor de Boeddhisten, voor de Bon-religie en ook voor Hindoes die deze heilige berg beschouwen als de troon van Shiva. 
Mount Kailash betekent ook de navel van de aarde.
Artha is een Sanskriet woord en betekent NU. 
Niet blijven stilstaan in het verleden, niet vooruit lopen in de toekomst, maar het heden, het nu is een belangrijk gegeven om het leven te ervaren zoals het is.

Voorheen was onze naam Siddharta-import. Genoemd naar Siddharta Gautama: Boeddha.
KailArtha omvat een groter begrip omdat Boeddha niet alleen binnen het Boeddhisme belangrijk is, maar ook de 9e reïncarnatie is van Vishnu, binnen het Hindoeïsme.

In artha zit ook het engelse woord art verscholen, wat duidt op de kunst van de handvaardigheid van de artikelen die wij invoeren.

Oorsprong

Tijdens onze reizen in Azië, vooral in India, Nepal, Thailand en Indonesië werden we diep geraakt. 
Enerzijds door de spiritualiteit van de mensen in deze landen vooral door hoe ze dit verweven in hun leven. 
Anderzijds door hun harde knok om het bestaan om in de eerste dagelijkse levensbehoeften te kunnen voorzien. Een kenmerkend iets in derde wereldlanden.
KailArtha reist rond en zoekt naar speciale en mooie producten en koopt daar in waar handwerklieden wonen in kleine dorpjes, met kleine bedrijfjes waar hele families gebaat zijn door de geplaatste orders. Hoe klein dan ook, elk artikel is een bijdrage aan de zelfredzaamheid van deze mensen waardoor ze te eten hebben. Deze achtergronden, het zien en voelen van de blijdschap van de mensen in deze landen, inspireren ons.
Deze inspiratie is de basis van ons bedrijf.